Life Care Flo

Noutati Life Care

Life Care
Despre noi
Catalog
Produse
Afacere
Formular de inscriere
Formular de inscriere
Noutati Life Care
Contact
 
 
 

              Teiul este un medicament la indemana oricui

Problema:

Multi dintre noi apelam la medicamente pentru a trata o raceala sau o durere minora de cap, fara a lua in considerare alternativele din plante. In ce cazuri putem folosi florile de tei si sub ce forma?



Rezolvarea:

Copacul de tei ajunge pana la 30 de metri si il gasim in padurile subcarpatice, insa poate fi plantat cu succes si in zone de campie. Parfumul florilor de tei are efect calmant asupra sistemului nervos. In fitoterapie se folosesc mai ales florile de tei, dar sunt utile si frunzele, si scoarta. Florile se culeg in lunile iunie si iulie. Dupa ce au fost recoltate, florile se usuca undeva la umbra, apoi se depoziteaza in pungi de hartie, pentru a nu se face condens si pentru a-si pastra proprietatile curative. Infuzia de tei este folosita pentru calmarea tusei, pentru favorizarea procesului transpiratiei, in caz de raceala, pentru scaderea febrei si pentru inlaturarea crampelor la stomac. Ceaiul de tei mai are ca efect scaderea aciditatii gastrice, fiind folosit cu succes de cei cu probleme de hiperaciditate si cu arsuri stomacale. Atunci cand ne dam seama ca suntem pe punctual de a raci, putem bea o can� cu ceai de tei fierbinte. Teiul ajuta la cresterea parului. De asemenea, teiul este folosit la tratarea pe cai naturiste a durerilor de cap repetate, a reumatismului si a problemelor respiratorii. Copiii nervo�i pot fi ajutati cu o cana cu infuzie de tei pe seara.

Ceaiul din flori de tei se prepara dintr-o lingurita cu flori de tei, ce se oparesc cu 250 ml apa. Se lasa la infuzat timp de 15 minute. Daca se doreste ca efectul sa fie de transpiratie, pentru combaterea racelii, este indicat sa se bea cat mai fierbinte.

Avand la baza tot extractul de tei, va propunem Crema Bio cu Vitamine de la Logona. Cu ajutorul acestei creme, pielea dumneavoastra este hidratata si rasfatata timp de 24h.

 

 

 

Galbenelele si pielea

Problema:

Florile de galbenele sunt o adevarata sursa de flovonoide, carotenoizi, vitamina C, substante proteice, substante amare, rasini. Extractul este folosit in cosmetica in creme destinate in special tenului sensibil si in produsele pentru copii. Are actiune cicatrizanta, tonica, antiiritanta, de reducere a fragilitatii vasculare si de imbunatatire a circulatiei sanguine periferice. Extractul de galbenele accelereaza procesul de regenerare celulara. Cum preparam acasa o solutie pe baza de galbenele si cum se administreaza ea?


Rezolvarea:

Se culeg numai florile, prin rupere cu mana, in zilele uscate si insorite. Uscarea se face la umbra, in locuri bine aerisite, in strat foarte subtire. Dupa uscare florile se pastreza in pungi de hartie, in locuri lipsite de umiditate si fara lumina.
Pulberea de galbenele se obtine prin macinarea cat mai fina cu rasnita electrica de cafea a florilor. Depozitarea pulberii se face in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri intunecoase si reci, pe o perioada de maximum 2 saptamani. De regula, se administreaza de 4 ori pe zi cate o lingurita rasa, pe stomacul gol. La infuzia combinata de galbenele se pun 3-4 linguri de galbenele maruntite la macerat, in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca jumatate de litru de apa, vreme de 5 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de infuzie combinata de galbenele, care se foloseste intern (2-3 cani pe zi) sau extern. Are cele mai bune efecte pentru tratarea infectiilor, inflamatiilor si a leziunilor pielii, afectiuni unde este nevoie de un preparat dezinfectant.
Unguentul de galbenele este excelent pentru tratarea afectiunilor minore si pentru intretinerea pielii. Se prepara din sapte linguri de unt, trei linguri de flori proaspete marunt tocate si cate o lingurita de miere zaharisita si ceara de albine. Mai intai se pune intr-un vas, la foc mic, untul si se lasa pana devine lichid, dupa care se adauga cele doua linguri de planta fin tocata, mierea si ceara. Se lasa combinatia pe foc vreme de 10 minute, se amesteca cat sa se dizolve complet, dupa care se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cat mai este cald se filtreaza preparatul printr-o strecuratoare curata si se toarna intr-un borcan, care va fi inchis si lasat in frigider, unde se poate pastra pana la trei luni.
Ranile se spala bine cu tinctura de galbenele, care se va aplica apoi sub forma de compresa de 3 ori pe zi, cate jumatate de ora. Tinctura de galbenele stimuleaza cicatrizarea estetica, mareste viteza de vindecare, previne infectia.Contuzii: in primele 36 de ore se pun comprese cu tinctura de galbenele pe locul afectat, care se tin cat mai mult timp posibil. In urmatoarele zile, se fac aplicatii cu unguent de galbenele. Timpul de vindecare va fi mai scurt, contuzia va fi mai putin evidenta si mai putin dureroasa.Specialistii recomanda clatirea gurii de 3-4 ori pe zi cu infuzie combinata de galbenele. O clatire dureaza cinci minute si are ca efect reducerea inflamatiei gingiilor, vindecarea mai rapida a infectiilor, previne sangerarile gingiilor si retragerea acestora. Atunci cand timpul nu va permite dar mai ales atunci cand aveti nevoie de extract de galbenele in combinatie cu efectele altei plante alegeti crema de maini Age Protection de la Logona, genereaza hidratarea esentiala lasand mainile netede si moi.

 

 

Sparanghelul si sanatatea

Cu doua secole in urma, sparanghelul era cultivat si folosit in combaterea anumitor afectiuni ale stomacului, pentru curatarea ficatului, a plamanilor si a intestinelor de deseurile si toxinele lor.
In afara efectelor depurative, consumat cu regularitate, sparanghelul previne aparitia arteriosclerozei si fluidizeaza sangele.
Sparanghelul contine fosfor si vitamina B, ceea ce ii confera proprietati remineralizante si stimulative. In cazurile de astenie fizica si intelectuala, de anemie si de convalescenta, este recomandata cura de sparanghel, la fel ca si in cazurile de eretism cardiovascular dar numai dupa ce a fost exclusa printr-un diagnostic orice urma de boala cardiaca.
Diabeticii si cei care cauta un remediu pentru a-si spori debitul urinar il vor consuma cu regularitate.
Tulpinile de sparanghel au proprietatea de a elimina corpurile straine din tubul digestiv.
Cu toate acestea, sparanghelul nu este recomandat celor cu afectiuni ale cailor urinare (cistita, prostatita, blenoragie) si nici ĂŽn cazurile de reumatism articular acut.


 

LifeCom.Unity

Life Com.UNITY ( dupa cum si titlul o spune ) se doreste o unealta de informare pentru toti consultantii activi si o modalitate noua de a creste volumele echipelor voastre prin informatii, promotii si oferte speciale. O modalitate mai simpla si mai eficienta ce se adapteaza catalogului mai bine si creaza oferte speciale mult mai “vizibile”

Revista ESTE TRIMESTRIALA si reuneste oferte speciale pentru perioada aferenta, produse de sezon, calificarile lunilor trecute + alte informari importante. Se distribuie gratuit fiecarui consultant activ in perioada valabilitatii revistei. Directorii de 20% vor primi gratuit un set de 40 de reviste pentru echipele lor.

Click mai jos pentru a putea viziona paginile virtuale ale revistei Iunie - August 2008

http://www.life-care.ro/lifecomunity-iunie-august/

 ARTICOLELE SUNT PRELUATE DE PE SITE-UL FIRMEI LIFE - CARE